Recept - briošky

19.11.2012 15:47

Briošky

 

200ml vlažného mlieka

100g HERA - roztopiť

2 žĺtka

90g cukru

1/2 ČL soli

235g hladkej múky

235g polohrubej múky

20g čerstvých kvasníc

/recept na 8 ks briošiek/

 

Všetky suroviny dáme do pekárničky a pustíme program CESTO. Ak nemáte pekárničku, urobte si klasický kvások - mlieko, kúsok cukru a kvasnice, potom pridajte ostatné suroviny a vymiesime. Nechajte vykysnúť. 

Keď máme cestíčko vykysnuté, rozdelíme ho na 8 častí. Ušúľame si pásiky hrubé asi 2,5cm. Pásiky zvinieme do slimáčika na vymastenom plechu. Konček vyšúľaného pásika dáme pekne pod zvinutého slimáčika. Necháme na plechu 1 hodinu kysnúť. Ja som dala na jeden plech 4 briošky.

Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom, kto chce môže posypať makom. Upečieme do hneda.

Dobrú chuť :)